søndag 27. juli 2008

Landsted i Värmland


Ja, nå er endelig letingen over. Vi har funnet oss en vakker eiendom i Värmland.

Eiendommen består av hovedhus, stor dobbel garasje, et lite hus som skal gjøres om til gjestehus/utleie, og en veldig gammel jordkjeller.

Det er en god og stor tomt på ca 2500kvm. Her er det opparbeidet med fin grønn plen, masse nytteplanter som Epler, Stort Morelltre som begynte å modnes når vi var der, og som skal høstes når vi overtar om bare 2 uker, et stort Pæretre og en hel hekk av deilige Bringebær....+++roser, og solsikker innimellom nydelige lilla blomster i en hel rabatt....her er det masse vakkert å se og smake på ;-)

Vi har fått overtagelse Fredag 08.08.08, og det MÅ jo bare være en lykkedag:-)

Det er IKEA i Karlstad, så det blir til at vi reiser dit og handler ting, istedet for å ta ting hjemmefra over grensen, da slipper vi å måtte skaffe transittpapirer på hver eneste ting...det er for slitsomt!

Stedet ligger bare ca 2.5 time unna Liseberg i Gøteborg, og det er ca 2 timer til Europas største Dyrepark i Borås. Det er kort vei til Skara og til mange andre flotte steder. Vi skal bruke dette selv, ellers er det flere som skal leie her de helger og uker vi ikke får vært her selv....da er det bedre at det blir brukt, enn bare stå tomt.

Det ligger ved Väneren, som jo er Sveriges største innsjø.

Så har vi jo Göta Kanal hvor det f.eks. går kanalbåter, og er veldig populært for turister.

Ellers ligger det like ved Karlskoga, som er kjent for Motorsport, og ikke minst Alfred Nobel, som er oppfinneren av Dynamitten og gav oss Nobels Fredspris og de andre prisene innen mange andre ting....

Sverige er jo også det landet i verden hvor det faktisk finnes flest hester pr menneske, og området rundt Kristinehamn er av de områdene i Sverige med flest hester, så her kommer nok jentene til å storkose seg! Og like ved har vi også blitt kjent med noen som driver Gård og hesteskole, så det var vittig at vi havnet akkurat her. Vi var jo på ferie i Storfors i høst, og da reiste vi til noen vi ble hintet om for å kjøre hest og kjærre. De drev egentlig ikke med dette for tiden, men gjorde ett unntak......så vi kjøpte en potterose fra oss og betalte litt for det.....dette er nå like ved oss, så nå blir det sikkert mange turer i kjærre på oss, og kanskje vi også kjøper en hest og setter på stallen hos de....så har vi alltid hest når vi kommer.......

Vi føler at vi vil trives veldig godt der. Det er et stykke å kjøre fra oss, men ikke så mye lenger enn den hytta vi låner gratis ved Lillehammer på Skeikampen, så det passer veldig bra. Og når vi altså må bort for å være borte så passer det bra. Vi jobber i ferier når vi er hjemme så derfor fant vi ut at vi måtte ha et sted som var såpass borte at vi ikke kunne bare reise hjem om det var noe vi hadde "glemt" eller "bare" måtte hjem for noe....

Ja, da er det planlegging og innkjøp igjen. Kjøpekontrakten kommer i posten så vi ikke trengte reise dit kun pga det, så det var hyggelig. Det er et eldre par som har hatt huset i 30 år og de har virkelig tatt vare på dette.


Legger ut et bilde som viser endel av eiendommen. Det er fra et postkort så litt slørete/utydelig, men det er sånn det ser ut om sommeren.

Kinesisk Trening for ME-syke

Fikk se en link på et forum jeg er medlem av i dag dag. Det er en artikkel som omhandler ME-syke mennesker. ME-pasienter blir sykere av fysisk aktivitet, men nå viser det seg at Kinesisk Trening gjør dem bedre. Les gjerne hele artikkelen på vg

http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=197064

Det står ingenting om dette gjelder ALLE ME-pasienter, blandt annet de som sitter i rullestol og ikke klarer å gå trapper eller som er hardt belastet.

Men uansett er vel dette verdt et forsøk. Fungerer det, så er det jo Naturlig Vidundermedisin!!

Jeg er blitt Tagget av Rosa

Og skal fortelle hva sommermusikk jeg hører på.

Min klare favoritt må jo da bli Fabrizio Faniello...synes ikke videoene er så flotte, men han er jo en skikkelig kjekkas da;-) Sangene hans er veldig romantiske





SMEEEELT......og det er IKKE varmen hihi



Ellers er jeg veldig glad i Westlife. Denne har jeg sunget endel på konserter, og det gir en liten frysning med 4 stemmer!!







Carola med När Löven Faller og Himlen i Min Famn er en favoritt...ellers har hun mange fine.





Dette er en av de låtene jeg får gåsehud av.....Celine Dion









Smokie er også min favoritt.....Naked Love...;-)











+++++mange mange flere av disse kjekkassene.....


Eagles er et must på øret i sommervarmen ;-)







Hører masse på ZZ-Top



Det symbolet han kaster opp i luften er en Sølvfarvet ZZ Top nøkkelring, som jeg fikk tak i i 1990, den er ikke laget i så mange eksemplarer og er et klenodie for meg!! Jeg vet ikke hva den kan være verdt, men ingen har hittil klart å få den ifra meg ;-))

Dette er en skikkelig go`låt av ZZ Top...



ABBA....I Believe In Angels.....og The Winner Takes It All. Nå må det også sies at jeg har elsket ABBA siden jeg kunne synge. Jeg hadde opptredener hjemme og jeg ble helt i ekstase når jeg fikk en egen stor kopp hvor det sto ABBA. Tror jammen den er bevart i disse 30 årene!!






Terry Jack med Season In the Sun (helt herlig)



Nazareth med Love Hurts....



Noe Dio med Holy Diver er RÅÅÅ...og Rainbow In The Dark





++++++ lista er så lang, for er veldig glad i musikk......

Også skulle jeg tagge 5 stykker. Alle er vel på ferie og har ikke så mange bloggere i listen ennå, men får ta kjære Hilde igjen da, Mavir er uten nett pga flytting, men kommer snart igjen forhåpentligvis, så da blir det de to for denne gangen dessverre, men tok iallefall imot utfordringen ;-)